АНГЕЛ СТОИЛОВ – „КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН“ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН

Дата на публикуване: 16.05.2017 05:35По повод 9 май – Деня на Европа, ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин бяха част от админстрацията на Община Елин Пелин и „управници за един ден“. От срещата с Ангел Стоилов, Аделина Борисова, Лора Испиридонова, Лилия Божинкова, Катрин Георгиева и Елица Арангелова разбрахме, че те са изключително образовани и интелигенти деца, които имат разнообразни интереси. Радваме се, че се запознахме с тях и бяха част от работния процес в общината. След тази среща сме обнадеждени, че ни очаква светло бъдеще.


Представяме Ви интервю с деветокласника Ангел Стоилов, който имаше не леката задача да бъде „кмет за един ден“ на Община Елин Пелин. На 9 май, Ангел имаше възможността да застане плътно до доц. Ивайло Симеонов и да проследи динамичния му работен ден.

 • Разкажи ни за себе си: кой си ти и какви са интересите ти?

Казвам се Ангел Стоилов на 15 год. от гр. Елин Пелин и уча в 9а клас на СУ „Васил Левски“. Дейностите, с които се занимавам в училище са много и в най-различни насоки. На първо място поставям интереса си към химията. Занимавам се с нея с много желание и страст. Участвал съм в национални олимпиади и състезания по химия и винаги съм се водел от тръпката към науката и познанието. Друго мое занимание е изготвянето на училищния вестник. Да бъда негов главен редактор също е много интересно и удовлетворяващо за мен. Отношението ми към училището като институция и като общество е голямо. Приемам го много скъпо и чувствам училищното общество като едно голямо семейство. Стремя се да подпомагам развитието му по всички начини. Извън него, заниманията ми също са разнообразни. От три години и половина се занимавам със спортни танци към клуб по спортни танци „Ситара Денс“.  Тренировките преминават с много усилие и труд. Участвам в много турнири и състезания и винаги се водя от спортния хъс и любовта към танца. Преди всичко аз съм патриот. Аз съм българин и нашият фолклор ми е на сърце. Голяма част от свободното си време прекарвам с певицата Поли Паскова. Аз съм част от нейния екип, правя уебсайта ѝ и не на последно място съм неин голям почитател. Като завърша училище планирам да следвам медицина. Винаги съм обичал да помагам на хората и с радост ще го правя и за напред.

 • Защо реши да участваш в Деня на ученическото самоуправление?

През годините много пъти съм взимал участие в Деня на самоуправлението, но винаги на много по-ниско йерархично ниво. Преподавал съм в училище множество уроци по различни предмети сред които са история, химия и информационни технологии. Няколко дни преди самия ден получих предложение от г-жа Ангелина Илиева – ръководител на отдел „Култура“ на Община Елин Пелин и от г-жа Гергана Найденова – заместник директор на СУ„Васил Левски“, да заема поста „кмет за един ден“ на общината. Приех тази длъжност, за да докажа на себе си и на всички останали, че мога да се справя с тежката задача на градски управник. Исках да вляза в кожата на нашия отзивчив кмет, за да разбера какво е от другата страна, когато хората очакват от теб да изслушаш проблемите им, да вземеш решение и да им помогнеш; когато хората, които са те избрали, таят надежда, че ще бъдат чути; когато управникът направи нещо в полза на гражданите и  изпита удовлетворение от изпълнената отговорност.

 • Как мина работния ти ден?

Денят на моя „мандат“ започна с обичайната оперативна среща на кмета с неговия екип. Аз и моят екип наместници присъствахме на разпределянето на задачите свързани с управлението на общината. Успяхме да се докоснем до същността на работата на Общинската администрация. Доц. Симеонов представи своите колеги и обясни каква е задачата на всеки един от тях. След края на оперативната среща, всички „управници за един ден“ бяха разведени по отделите в общината, а аз останах с кмета, на когото му предстоеше поредният натоварен работен ден. През цялото време бях рамо до рамо с него. На всички срещи, които той проведе, аз бях пряк свидетел и участник. Именно на тях се запознах и с други управници сред които са г-н Андрей Панчев - кмет на с.Габра, г-н Петко Костов - кмет на с.Нови Хан и инж. София Торолова - областен управител на София-област.

 Доц. Ивайло Симеонов ми обясни някои тънкости в управлението на града. Той е един силен човек, който със сърце и душа се бори за благото на нашия град.

 • Хареса ли ти да бъдеш „кмет за един ден“?

Чувството определено бе невероятно! Имах възможността да видя и да усетя как работи механизмът на Общината отвътре и  да разбера, колко голяма е тежестта на плещите на управниците.

 • Какви са ти впечатленията от Общинската администраия?

Това, което наистина впечатлява в Общинската администрация, е сплотеността. Кметът, неговите заместници, секретари и  останалите общински служители работят в екип с много желание и с чувство за отговорност. Това изглежда е правилният начин на работа, защото на лице са видими резултати.

 • Какви са ти впечатленията от доц. Ивайло Симеонов?

Доц. Ивайло Симеонов е един наистина способен човек. Умее да взима адекватни решения на актуалните проблеми, касаещи Община Елин Пелин, което всъщност е ключът към просперитета. Той поддържа контакт и скъсява дистанцията с гражданите за по-ефективно управление.

 • Би ли се кандидатирал за кмет след време?

Това е една голяма отговорност, за която с удоволствие бих приел да се боря, но дали бих се кандидатирал за кмет след време – времето ще покаже.


Сърдечно благодарим на родителите на Ангел Стоилов, че са възпитали това прекрасно дете! Той е бъдещетo, от което имаме нужда, за да живеем по-добре!


 1. АНГЕЛ СТОИЛОВ – „КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН“ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН - Текуща страница
 2. ИНТЕРВЮ с г-жа Людмила Плашокова - дългогодишен библиотекар, съвременен будител и почетен гражданин на град Eлин Пелин
 3. ВИДЕО ИНТЕРВЮТА
 4. Архив на интервюта
 5. 35 ГОДИНИ ВГ "КАМБАНКИ": КАМЕЛИЯ КРЪСТЕВА
 6. ИНТЕРВЮ С ДОЦ. ИВАЙЛО СИМЕОНОВ ПО ПОВОД ШОПСКИ ПРАЗНИК 2017
 7. Интервю с Венцислава Атанасова – учител и треньор в СКЛА „ЮЛИС“
 8. ИВАЙЛО КАНДОВ - треньор и управител на клуб по борба и контактни спортове „Христо Трайков“
 9. ИНТЕРВЮ С ПОЕТЕСАТА РЕНЕТА РАДЕВА
 10. ИНТЕРВЮ С ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН - СТЕФАН АСПАРУХОВ
 11. ИНТЕРВЮ С ВАЛЕРИ ВАТЕВ
 12. ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ КИРИЛ НАЗЪРОВ
 13. РАЗГОВОР С ЙОРДАН ЙОСИФОВ
 14. 35 ГОДИНИ ВГ \\"КАМБАНКИ\\": БИНКА ГЕОРГИЕВА
 15. Интервю с Георги Пиперков: „Видеонаблюдението в община Елин Пелин е образец в тази сфера.“
 16. Интервю с Преслава Пенева – ученичка от СУ „Васил Левски“
 17. ИНТЕРВЮ С Г-ЖА ГЕРГАНА ИВАНОВА
 18. Интервю с Борислав Ковачев – \\"Имаме нужда от повече любов към фолклора, към българското!"
 19. ИНТЕРВЮ С ИВАЙЛО СИМЕОНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН - ЮЛИ 2018
 20.   инж. Георги Костов
 21.   инж. Богомил Бранков
 22.   Вяра Вучкова
 23.   Борислав Стойчев, кмет на село Петково
 24.   Бойко Савов
 25.   Петя Златилова – с. Богданлия
 26.   Павел Канев - краевед
 27.   Мариан Венков, кмет на село Григорево
 28.   Стоян Зарчов, кмет на село Лесново
 29.   Ангел Бонев
 30.   Тодор Тодоров
 31.   Стоян Стоянов
 32.   Ели Цветанова
 33.   Симеона Попгеоргиева
 34.   Интервю с доц. Симеонов, кмет на Община Елин Пелин
 35. ИНТЕРВЮ С Г-ЖА СВЕТЛА КИМИЛСКА
 36. Интервю с поетесата Ренета Радева - „5 въпроса в червено“
 37. ИНТЕРВЮ С ВАЛЕРИ НИКОЛОВ – СОБСТВЕНИК НА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА „ФАНТАСТИКО“
 38. 35 ГОДИНИ ВГ \\"КАМБАНКИ\\": ДЕСИСЛАВА КОВАЧЕВА
 39. 35 ГОДИНИ ВГ \\"КАМБАНКИ\\": НИКОЛАЙ ПЛЕЩОВ

Търсене