Викторината „Деца на пътя“

Дата на публикуване: 20.09.2016 13:04

Викторината Деца на пътя“ провокира към познаване и спазване на правилата за пътна безопасност

На 16 декември 2015 година в Спортна зала „Янко Янков“ Елин Пелин се проведе новогодишна викторина по пътна безопасност за деца от 3 и 4 клас под надслов  „Деца на пътя”. Събитието изправи в оспорвана надпревара едни срещу други отборите на ученици от осем училища от Община Елин Пелин и Община Горна Малина:

  1. СОУ „ Васил Левски“, гр. Елин Пелин
  2. НУ „ Христо Ботев“, гр. Елин Пелин
  3. ОУ „Иван Вазов“, с. Мусачево
  4. ОУ „ Христо Ботев“, с. Равно поле
  5. ОУ „ Св.Св. Килил и Методий“, с. Нови хан
  6. ОУ „ Св.Св. Килил и Методий“, с. Доганово
  7. СОУ  „ Христо Ботев“, с. Горна Малина
  8. ОУ „ Св.Св. Килил и Методий“, с. Априлово

Състезанието събра учители, родители, приятели и близки на децата, както и жители и гости на града. То беше уважено и от специални гости: заместник областен управител г-н  Николай Николов, заместник областен управител г-н Емил Атанасов, Директор ОДП гр. София г-жа Мариета Иванова, Началника на РИО на МОН г-н Христо Андреев, а откриването бе направено от кмета на Община Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

 

Събитието протече в три кръга:

І КРЪГ - ВИКТОРИНА

ІІ КРЪГ - ПОДРЕЖДАНЕ НА ПЪЗЕЛ

ІІI КРЪГ - МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕЛОСИПЕД

Състезателите бяха оценявани от авторитетно жури в състав: г-н Рангел Рашев, старши експерт от РИО на МОН, комисар Любомир Рангелов от ОДП, гр. София, г-н Светослав Кръстев, приложно колоездене към СБА, г-жа Гергана Найденова преподавател и ръководител на отбора /5-8 клас/ по БДП при СОУ„ Васил Левски“, гр. Елин Пелин и г-н Любомир Лазаров, представител на СБА, гр Ботевград.

Всички деца показаха добро познаване на правилата и умения за справяне със ситуации на пътя. Както всяко състезание, и това завърши с класация. Първо място бе заето от отбора на СОУ „ Васил Левски“, гр. Елин Пелин, следван от отборите на СОУ „ Христо Ботев“, с.Горна Малина и НУ „ Христо Ботев“, гр. Елин Пелин, съответно на второ и трето място. Разбира се, накрая имаше награди и торта за всички.

За победителя в детското състезание „Деца на пътя“- отборът на СОУ „ Васил Левски“, гр. Елин Пелин, това не е първа надпревара и първо отличие. Три поредни години възпитаниците на г-жа Найденова участват в национални състезания по БДП. През май 2015 година, след изключително оспорвана битка с още 17 отбора, децата от Елин Пелин станаха републикански шампиони в ученическата викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя – 2015“, която се проведе в спортния комплекс на Община Челопеч.

Предстоят нови предизвикателства. В средата на месец май 2016 година Община Елин Пелин ще бъде домакин на републикански шампионат по безопасно движение на пътя – една чудесна възможност за децата да покажат своите познания и умения и своето отговорно отношение като участници в движението.


Търсене